UR10e Levyx Oy:lle

Yhteistyörobotti UR10e

Tästä se alkaa – UR10e tulossa viikolla 51. Levyx Oy:n digitalisaatio etenee. Yhteistyörobotilla (Cobot) lisää koneistusaikaa. Yhden kappaleen koneistusaikaa ei voitu enää viilata, joten näin saadaan lisää kappaleita vuorokaudessa.

Lisäksi koneistuskeskukset saadaan tehokkaampaan käyttöön ja lisätyövoimaa toiseen vuoroon ei tarvita. Koneistaja voi hoitaa toista keskusta ja valvoa cobottia sekä iltaa varten ladata lisää työaihioita kasettiin. Aamulla valmiit kappaleet putsataan ja jäysteet poistetaan eli ”skaavataan”.

Cobotti ohjaa kiinnitysjigiä ja työstökoneen toimintaa. Avaa/sulkee koneen oven, puhaltaa kiinnitysjigin puhtaaksi ja lataa uuden kappaleen sekä lopuksi painaa koneen start-nappia. Koneistusaika on pitkä, joten siinä välillä cobotti voi tehdä muita tehtäviä esim. putsata kappaleen tai käyttää sitä tarkastusjigissä. Lopuksi se ottaa valmiiksi seuraavan aihion.

Samankaltaiset artikkelit